5 juni 2009

Ett underverk...


Lilla Emilia skall döpas, nu är Domkyrkan i Uppsala bokad till den 28 juni, och vi de stolta fars föräldrarna, vill naturligtvis vara med och bokar direkt biljetter till Gotlandsfärjan.

Tänk så tiden går, hon är redan 6 månader och kryper runt på golvet för att upptäcka allt som finns i hennes omgivning.
”Vi har fått ett snällt barn” sade sonen när han berättade om Emilias framsteg. Ja, båda våra barnbarn är allt små underverk.

Underverk kan även småfåglarna åstadkomma, nu har Gråsparvarna återvänt till vår trädgård efter att ha fött upp sina ungar. De sitter nu som små dunbollar på altanräcket och väntar på att föräldrarna skall komma och mata dem. De flyger omkring och busar lite med varandra.
”Det var allt tur att jag inte slutade med att lägga ut frön åt småfåglarna” sade gubben ”Nu sitter de där ute och skäller på mig när frö automaten är tom”

Till och med hackspetten har hittat tillbaka och hon låter sig väl smakas av de hårda talgbollarna. Där hänger hon upp och ner och hackar sönder dem så att Talgoxen kommer åt fröna.
”Tänk om hackspetten också kunde ta hit sina ungar” sade gubben ”det skulle verkligen vara kul” Men hackspetten flyger snabbt tillbaka mot skogen för att avlösa maken som förmodligen fortfarande ruvar på äggen.

”Nu när vi ändå skall åka över till fastlandet på barndop, kan vi ju passa på att åka söder ut” sade gubben. ”I Småland finns det en man som har en veteranmotorcykel som jag är lite intresserad av, vi kanske kunde åka där förbi och kolla på den?”

Så fiffigt uträknat av gubben, nu kommer han säkert att köpa en veteran motorcykel till för som han sa” Den kan vi ju hänga på cykelstället bakpå husbilen”.

Som pensionär kan man göra som man vill, så varför inte. En gång i tiden bodde vi ju i Smålandsstenar, inte så långt bort från Anderstorp, där den eftertraktade motorcykeln finns.
Vi kanske kan passa på att återuppleva gamla minnen.

Det viktigaste är nu att planera för lilla Emilias dop, sedan får vi se vart näsan pekar. I alla fall så tog vi till ordentligt när vi bokade hemresan, så nog ser det ut som att vi både hinner med att döpa lillflickan, hälsa på Albin och köra söderut för att köpa en motorcykel till gubben.
Kanske även ta en liten tur mot Göteborg där A.M.O.R.C har sitt säte.
http://www.amorc.se/

Inga kommentarer: