26 juni 2009

Inget kan hindra oss....


”Mycket väsen för ingenting” sade gubben och såg mycket irriterad ut. Han hade ägnat hela dagen åt att göra husbilen resklar, då han upptäckte att vatten pumpen läckte.
”Vi kan tyvärr inte ta in bilen på reparation förrän om en vecka” sade bilreparatören och såg fundersam ut. ”Ni borde verkligen inte köra med bilen, för när som helst så kan pumpen gå sönder”

Nu finns det inget som kan hindra oss från att vara med på vårat barnbarns dop i Uppsala domkyrka.
”Vi får ta min bil” sade jag ”och sedan får vi bo hos grabbarna, det blir trångt, men vi får tränga ihop oss”
”Självklart” sade sonen ”Det här fixar vi, så kom ni bara”
Nu var det bara att boka om båt biljetterna och åka hem tidigare.

”Tyvärr så finns det inga platser överhuvudtaget under hela veckan” sade bokningsassistenten. Trycket på Gotland har börjat och turisterna invaderar ön. Ca 5000 personer åker dagligen till ön. Inte så konstigt att vi då som Gotlänningar inte kan får någon plats. ”Det är fullbokat”
Det enda som går för sig är att vi åker tidigt på Måndag från Uppsala ner till Oskarshamn och tar färjan därifrån till Gotland.

Min blåa VW står nu redo för att bege sig till fastlandet, Husbilen får stå kvar här hemma och skämmas. Det blir ingen resa ner till Anderstorp för att köpa en veteranmotorcykel.
Gubben ser lite sur ut, men efter att ha talat med ”säljaren” så bestäms det att vi skall vi får åka ner efter det att husbilen är klar.
”Det är då tur att vi är pensionärer” sade jag ”Vi kan ju åka precis när vi vill och med färjan till Oskarshamn är det inga problem att få plats för både bil, hund och två pensionärer.
Till och med så bokade jag hund kupé på båda resorna så vi reser ståndsmässigt.

”Det är Almedalsveckan nu” sade bokningsassistenten ”Inte undra på att båtarna då är fullbokade”

”Mycket väsen för ingenting” sade gubben och kröp i säng. ”För imorgon bitti gäller det att vi står på kajen klockan 6.00 så att vi inte missar vår båt”

Inga kommentarer: